Tazmanya Canavarı Nedir - Tazmanya Canavarı Hayvanı - Bu canavar nasıl bir şeydir

Tazmanya Canavarı hakkında bilgiler. Ne yer, nasıl yaşar, büyüklügü ne kadardır.

Bir adı da Tazmanya şeytanı'dır. Şu anda Dünya üzerinde bulunan en büyük etobur keselidir. Bir yırtıcı keseli familyası olan keseli sansargiller'den (Dasyuridae) bir hayvan türüdür. Bugün sadece Avustralya'nın Tazmanya Adasında yaşamaktadır. 1941 yılında koruma altına alındı. yaşayan en büyük yırtıcı keselidir.

Tazmanya Canavarı gece ve alacakaranlık zamanlarının avcısıdır ve gündüzlerini yoğun çalılıklar veya bir delikte geçirirler. Genç canavarlar ağaçlara tırmanabilirler ama bu irileştikçe daha zor hale gelir. Genelde yalnız hayvanlardır ve sürüler oluşturmazlar.


Kanguru büyüklüğündeki avlarla başa çıkabilirler ama pratikte fırsatçılardır ve avlanmaktan daha sık olarak buldukları leşleri yerler.
Her türlü küçük yerli memelileri, evcil memelileri (koyun dahil), kuşları balıkları, böcekleri, kurbağaları ve sürüngenleri de yer. Diyetleri çok çeşitlidir ve mevcut yemeğe göre değişir

Tazmanya Canavarı'nın şu anki nüfusunun 100.000 ile 150.000 arasında olduğu düşünülmektedir. Tazmanya ve Avustralya, Tazmanya Canavarlarının ihracını yasaklamıştır.

Tazmanya Canavarı, Avustralya'da simge haline gelmiş bir hayvandır. Uluslararası kamuoyunda en çok Looney Tunes çizgi karakteri "Tasmanian Devil" ya da "Taz"'a ilham olması ile bilinir.

Fiziksel Özellikleri
Erkek, baş dahil 65 cm büyüklüğünde, kuyruğu yaklaşık 26 cm uzunluğunda, ağırlığı 8 kg'dır. Dişi ise yaklaşık 57 cm, kuyruk 24 cm, 6 kg ağırlığındadır. Tasmanya canavarının doğadaki ömrü ortalama 6 yıldır. Vücut yapısı güçlüdür. Baş, kısa ve geniş, dişler sivri ve kemik parçalamaya uygundur. Kürkü genelde siyah ya da koyu kahvedir. Bir keseli memeli için alışılmadık bir biçimde ön ayakları arkalara oranla biraz daha uzundur.


Canavarın yüzünde ve kafasının tepesinde bıyıkları vardır. Bunlar karanlıkta yemek ararken avlarının ve diğer canavarların yerlerini tespit etmede işe yarar. Kışkırtıldığı zamanlar keskinliği kokarcanınkine rakip olabilen bir koku salabilir. Duyma egemen duyusudur, aynı zamanda mükemmel bir koku alma duyusuna da sahiptir. Canavar geceleri avlandığı için görme duyusu en kuvvetli siyah beyazdadır. Loş ışıkta hareket eden nesneleri hemen görebilmekte fakat durağan nesneleri seçmekte zorlanmaktadırlar. Memeliler arasında vücut oranı ayarlanarak yapılmış bir analiz, Tazmanya canavarının yaşayan memeliler arasında en kuvvetli ısırığa sahip olduğunu göstermiştir. Çenesinin gücü büyük oranda görece büyük kafasından kaynaklanmaktadır.

Kaynak: Wikipedia.org

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hawaii Nerede - Hawaii Adaları Dünyanın Neresinde

Guam Nerede - Guam Nerde - Guam Adası Dünyanın Neresinde

Pasifik Okyanusu Nerede - Pasifik Okyanusu Neresi

Fiji Nerede - Fiji Dünyanın Neresinde

Tahiti Nerde - Tahiti Neresi - Tahiti Adası Dünya Haritasındaki Yeri

Yeni Zelanda Nerede - Yeni Zellanda Nerde - Yeni Zelanda Dünyanın Neresinde

Papua Yeni Gine Nerede - Papua Yeni Gine Dünyanın Neresinde - Papua Gine Nerde

Tuvalu Nerede - Tuvalu Nerde - Tuvalu Dünyanın Neresinde

Atol Nedir - Atoll Nedir - Pasifik Okyanusu Atolleri Ne Demektir