Samoa'da Trafik Sağdan Sola Geçti - Samoa Adasinda Devrim Oldu - Pasifik'te Trafiğin Yönü

Güney Pasifik'teki ada ülkesi Samoa'da trafik sola geçti.
Başbakan Tuilaepa Sailele Malielegaoi, yerel saatle sabah 6.00'da ulusal radyodan sürücülere araçlarını sağ şeritten sol şeride geçirmelerini anons etmesiyle başkent Apia'nın caddeleri hareketlendi.

Başbakanın anonsundan önce her şeyin yolunda gitmesi için kiliselerde dualar okundu. Sürücüleri yeni trafik işleyişine hazırlamak için 2 gün ulusal tatil ilan edildi ve trafik kazalarını önlemek için alkol satışı 3 gün yasaklandı.


Meraklı başkentlilerin, araçların yeni işleyişe nasıl uyum sağladığını görmek için kaldırımlarda biriktiği Apia'da, yüzlerce kontrol noktasına yerleştirilen polis sürücülere hız limitini aşmamaları yönünde uyarılar yaptı.

Bu değişiklik kararını, diğer güney Pasifik ülkeleriyle aynı trafik işleyişinde olmak için veren Samoa hükümeti, Amerika'dan pahalı araç getirtmek yerine trafiğin soldan işlediği Avustralya ve Yeni Zelanda'dan ucuz araç almayı hedefliyor.

Uzmanların, hükümeti sürücüleri bu yeni işleyişe uygun şekilde hazırlamamakla suçlamasına rağmen, trafikte henüz sorunla karşılaşılmadığı belirtiliyor. Ancak hükümetin karayollarını genişletmesine, yeni yol işaretleri koymasına, yollara hız kesme tümsekleri yapmasına rağmen, otobüslerin yolcu binme ve inme kapılarının yolun ters tarafında kalması gibi sorunlara çare bulması bekleniyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hawaii Nerede - Hawaii Adaları Dünyanın Neresinde

Guam Nerede - Guam Nerde - Guam Adası Dünyanın Neresinde

Pasifik Okyanusu Nerede - Pasifik Okyanusu Neresi

Fiji Nerede - Fiji Dünyanın Neresinde

Tahiti Nerde - Tahiti Neresi - Tahiti Adası Dünya Haritasındaki Yeri

Yeni Zelanda Nerede - Yeni Zellanda Nerde - Yeni Zelanda Dünyanın Neresinde

Papua Yeni Gine Nerede - Papua Yeni Gine Dünyanın Neresinde - Papua Gine Nerde

Tuvalu Nerede - Tuvalu Nerde - Tuvalu Dünyanın Neresinde

Atol Nedir - Atoll Nedir - Pasifik Okyanusu Atolleri Ne Demektir